Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2010 10:09 - Добре дошли в Матрицата - НСР част І: Тоталното следене
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 2551 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 25.04.2010 11:02


Мислите че има свобода и демокрация!? Лъжете се. По голямата част от света е под контрола на Олигархията. Световната олигархия чиято влас се крепи на финансовата мощ на определени кръгове - финансова олигархия. Като всяка тирания и тази най-нова форма на диктатура се бои от потиснатите класи. И така управляващата класи има за цел тотален контрол над останалите потиснати класи тоест над цялото общество. Поради страха от съпротивата, която се ражда винаги при откритата диктатура,  за сега се налага скрита диктадура.
Първата част от нея е тоталното следене. Цел да се открият и следят всички свободомислещи, защото истината е най-големия враг на Олигархията, а и всички недоволни и несъгласни с налагащия се режим.
Модерните технологии в.т.ч. информационните предлагат нови и големи възможности за повсеместно следене.("Кой ни наблюдава" от Джон Гиб)
Правителствата изграждат централизирани информационни масиви, в които се събират принудително лични данни на населението. Така олигарсите разполагат с готова информация за всички.
Ежедневно следене.
Преди време имаше идеи да сложат всеки чип като на кучетата и да следят така всички. Това вече не им се налага. Те хитроумно сползват мобилните технологии. GSM има почти всеки и го носи постоянно със себе си. GSM технологията позволява да се установи по всяко време местоположението на телефона с неговия собственик. Освен това през телефона минават всичките ви основни контакти. Чрез него лесно може да се установят вашите връзки и обкръжение. Страх ви е, че ще сложат чип на всеки, а вече сами сте си го сложили в джоба...
Агентура. Дори в електронния век без агентура не минава. Днес има доносническа мрежа не по-лоша от ДС навремето.
Първо идват информаторите на възлови места. Там където има информация на много хора. Така се внедряват и вербуват информатори в различни институции. Например:
 - в администрацията - за нерегламентиран достъп до лични данни.
 - в телекомуникационните компании - за следене на контактите
 - в големите банки - за финасова информация/ също и в др. финансови институции и т.н.
 - в по-големите библиотеки. Там се следи кой какво чете. Това е важно, защото все още не са въвели открита цензура поради съпротивта на обществото и свободна литература вкл. против олигархията се промъква тук там. За това те се задоволяват със следене на четенето им. Освен това просто имат информация за вас.
 - в масмедиите - контролът над масовото осведомяване е особенно важен, тъй като още не е въведена официална цензура и е само неофициала поради обществената съпротива. Така се контролират средствата за масова информацията да разпространяват дезинформацията на олигархията и да не казват истината на обществото. От телевизионния екран ви говорят агенти.
- в училищата. За олигарсите е важно да контролират, какво се учи в училищата. Учебните програми се спускат централно. Там се указва, какво да се учи. Чрез училище се налагат дезинформациите и моделите на олигархията. Доносниците в учебните заведения следят дали се преподава указаната дезинформация и дали не се преподава своеволно забранената неофициално истина. Освен това в училищата се следи за неудобни сред учащите.
 - агентура на работните места при големите работодатели и т.н.
 - накрая идват кварталните доносници. Вербуват се доносници по места, така че доносническата мрежа да покрие повече население. Тези доносници наблюдват околните хора, следят  неудобните и т.н. Махленските клюкари ви проучват следят и докладват.
СРС  - специали разузнавателни средства. За да ви подслушват не е нужно дори СРСто да в дома ви. Днешните технологии позволяват да ви подслушват от разтояние.
Ако искат могат да ви подслушват нерегламентирано, колкото си искат.
Накрая доносникът/агентът може да ви даде тайничко сериум на истината. Например при почерпка(може да е в кафе, безалкохолно, храна и прочие),когато сте на кафе, ресторант, гости и др. Може да ви го дадат като храна/питие за помен, почерпка, подарък и др. Така под ефекта на психотропни вещества езикът ви се развързва и дори може да не осъзнаете, защо изведнъж сте станали приказливи.
Освен това при нужда се ползва и стария метод за следене с агенти, които да ви проучват и следят.

Първият етап от налагането на диктатурата НСР - тоталното наблюдение е вече изпълнен. Следващия етап е неговото узаконяване, тъй като незаконното следене създава проблем следящите ви. В отделните случай на следене на неудобен могат да намерят решение(Например за едни блогове бе измислена фантастичната "версия" за китайски агент за да могат да получат достъп до информацията. В блоговете е разкрита неудобна за олигархията информация, а също и инф. за енергиини технологии неудобни за финансовата олигархия.).
За повсеместното следене, обаче това е затруднение. За това олигалхията създава умишлено източници на заплаха за да принуди обществото да отстъпи доброволно от правата си. Тайно се поощряват тероризма и престръпността. Вземат се само привидни мерки за борба с тях. Симулира се безсилие и така се притиска обществото да подари свободата си на олигархията.

Финансиране на ситемата.(на доносниците и агентите се плаща. Доносниците освен на донос/поръчна се подкупват и с други облаги - лобиране, по-добра работа и т.н.)
Само част от средствата идват по официален път(бюджет на тайните служби) останалите са нелегални(а и самата дейност по налагане НСР и потъпкване на свободата и правата на гражданите е незаконна). Нелегалните среддства се набавят от контрабанда, наркотици, корупция и т.н. Практиката на ЦРУ да финасира тайните си операции с пари от наркотрафик е добре извесна от близкото минало, както и връзките на ФБР и ЦРУ с мафията. КГБ и ДС също са участвали в търговията наркотици за да финансират тайните си операции. Разликата е, че те не са продавали дрогата на собствените си народи. За олигарсите обаче останалите/експлоатираните/ класи или иначе казано собственият им народ е заплаха за тях. За това те го деморализират с наркотици за да го тъпчат по-лесно и ограничават разпространението на наркотиците, само колкото се нуждаят от годна работна сила за експлоатация - т.е. за собствените си нужди.
Системата на Новия световен ред вече се изгражда пред очите ни от доста време насам.





Гласувай:
3



1. kontrasti - Добро Утро! (:–€)
25.04.2010 10:28
Добро Утро!

(:–€)
цитирай
2. ussrfenix - Е, знам го от доста време насам
25.04.2010 10:41
просто да го напомня.

Одобрих и другия коментар за началото и края и че били близки ,но нещо стана и просто изчезна?...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263944
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930