Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 10:29 - Защо СССР не кацнаха на Луната
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 9665 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 17.02.2011 11:34


Една от големите загадки на най-новата история е отказът на СССР от полет до Луната.
Съюзът праща автоматични сонди и луноходи, но не и хора. Вярно съветските учени разработвали лунна програма за изпращане на хора на Луната, но правителството им орязава бюджета толкова, та е ясно, че няма как да успеят да я реализират с толкова ограничени средства.
При все, че САЩ гръмко се готвят за полет до Луната, а СССР и САЩ си съперничат и се надпреварват във всички области. Особено в космоса. Така отказът на СССР от полет на човек до Луната е още по-необясним.
Около полетите на американците до Луната има много неясноти. Версията, че американците не са летели до Луната и всичко е снимано в киностудио е наивна. Та нали полетът на "Аполо" се следи от земята. СССР внимателно наблюдават американските космически полети и сътници. Обратното американците следят СССР полетите и спътниците.
"Аполо" със сигурност са били проследявани от излитането до кацането. Нямало е как да обикалят някъде в орбита и без да летят до Луната и техните опоненти и съперници да не разберат.
Фалшифицирането на снимките от Луната вероятно има друга причина. Може би САЩ са искали да скрият, какво са срещанали на Луната.(Какво ще кажете за една снимка с огромен космически кораб на хоризонта?!)
Разговорите на американците по радиото със Земята са подслушани и разкриват, че в тях се споменават "огромни обекти".
"Тук има огромни обекти. От другата страна на кратера. О, боже. Има ги и на Луната."
Любопитно е, че американците са изненадани да срещнат НЛО на Луната. Но нали ако идват от космоса, НЛО би трябвало да се срещат по-често по далеч от Земята, отколкото на нея. Явно САЩ са знаели със сигурност че НЛО идват от бъдещето на Земята, от паралелна реалност са от чисто земен произход. Предполага ли са че могат да пътуват във времето, но са се съмнявали, НЛО пътуват в космоса. Но се оказва, че летят и в космоса и тан са повече отколкото на Земята.
Физиците смятат,  че  черните дупки в космоса действат като портали на времето и така космическите кораби от бъдещето могат чрез тях да се озоват в нашето време. Иначе смята че путуванията във времето са невъзможни.
Очевидно американската хипотеза за самостоятелно пътуване на НЛО без помощта на ЧД е била погрешна.
Ако САЩ са се срещали НЛО и знаят със сигурност, че произхождат от бъдещето, то значи са се срещали с хора, а не с извънземни. Въпросът е, че САЩ със сигурност знаят че на НЛО летят хора.
Това вероятно е било известно и на СССР. Но явно в СССР са знаели малко повече от САЩ. Знаели са че ще срещнат НЛО на Луната и вероятността за контакти е по-голяма, от колкото на Земята(която се явява като зона на ненамеса на НЛО - нещо като неутрална или спорна зона) и в околоземното пространство. По-далеч обаче НЛО очевидно са действат свободно и на Луната имат изявено присъствие.
СССР са искали да избегнат близки контакти на космонавтите си с въпросните НЛО при евентуално кацане на Луната. За това без много обяснения отрязват програмата за полет до Луната. На недоволните затварят устата. КГБ ликвидира лидера на недоволните от спирането на програмата космонавти Юри Гагарин, като гръмват самолета му при учебен полет.
Какво са искали да скрият СССР. Очевидно истината за произхода на НЛО е била по-неудобна за СССР отколкото за САЩ, тъй като последните рискуват да се срещат техни астронавти с НЛО, а СССР го избягват на всяка цена и се стремят да изолират хората си от всякакви контакти с НЛО.
Какво толко са имали да крият.
Ами имали са. Ако НЛО според слуховете са някакви нацисти, а останалите НЛО са "дракони" - тоест прилагащи китайски модел. Че от бъдещето са дошли астронавти следващи китайския модел на развитие не е чудно. Китай е бъдещата водеща суперсила. Ясно е, че примерът им ще бъде последван. http://ussrfenix.blog.bg/politika/2011/02/15/kitai-e-vtoro-miasto-v-sveta-i-neudyrjimo-napredva-kym-pyrvo.686815
По-чудно е наличието на нацисти. Кой знае как са се появили в бъдещето.
За СССР контактите и с двете космически сили е бил нежелан. За нацистите ясно. Комунистите не биха желали никога нацелението да научи, ако някои космонавт се разприказва и започнат да шушукат, че в космоса има нацисти.
Колкото до последователите на китайския модел, СССР се боят много повече от алтернитивните форми на комунизъм, тъй като е пряка конкуренция за тяхната власт, докато нацизмът е друга политическа сфера. За страха от алтернавния комунизъм говори смазването на Пражката пролет, опитът за социализъм с  човешко лице, а и другите гонения срещу исканията за реформиране на системата.
Така в опит да спасят властта си ЦК на КПСС спират съветския полет до Луната.




Тагове:   НЛО,   СССР,   луната,   комунизъм,


Гласувай:
4



1. desozz - A?
17.02.2011 11:38
Не съм убеден в това.Защо да се прахосват толкова средства и да си втори? И тук има логика, нали.Толкова скъпа програма и да си втори?! По добре космическа станция и да си първи.Пренасочени са средствата за нещо по практично от самото кацане на Луната.Забили знаме, събрали проби,направили опити и снимки и се прибрали.Не омаловажавам стореното от Програмата "Аполо".Но като се замисли човек Космическите програми водят и до прогрес в производствата на самата Земя.А тези С НЛО-тата ще се покажат когато си решат.
цитирай
2. lambo - Шменти капели
17.02.2011 13:30
Имали са програма. Имали са огромна космическа ракета "Луна", която 3 пъти експлодира при тестовите изстрелвания и тогава съветското ръководство се отказва и спира проекта
цитирай
3. ussrfenix - Поради недостатъчно финансиране
18.02.2011 09:00
lambo написа:
Имали са програма. Имали са огромна космическа ракета "Луна", която 3 пъти експлодира при тестовите изстрелвания и тогава съветското ръководство се отказва и спира проекта

Авариите са поради недостига на средства. Инженерите не можели да си изпипат ракетата както трябва.
И америкаците имат много технически проблеми и аварии на ракетите "Сатурн" имат, но не се отказват.
цитирай
4. ussrfenix - Отг. 1
18.02.2011 09:06
За СССР лунната програма не е толкова скъпа, тъй като не се изпълнява от частни компании, които слагат огромна печалба към стойността на техниката.
А и по онова време СССР не икономисва средства за въоръжаване, което и без това няма да използва. Нито пък са толкова закъсали, че да не могат да си го позволят. Програмата "Буран" по-късно например е много по-скъпа, но не толкова престижна. Просто малко добра воля е липсвала.
За "Буран" харчат луди пари и то по-време, когато СССР не е в цветущо положение и издишва.(така и не успяват да довършат проекта) Но совалките "Буран" могат да летят само в околоземна орбита (до около 1500км) и не отдалечават в "опасна близост" до НЛО.
Така че иначе за космоса СССР не жалят средства, но за отдалечаване от Земята и приближаване до НЛО бягат на всяка цена.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263941
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930