Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 07:50 - Заблудата на съветските илюминати. Отвъд свръхчовека ІІ
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 1734 Коментари: 0 Гласове:
1



Като споменахме за въпросните три нива на осъзнатост в предишната тема
http://ussrfenix.blog.bg/politika/2011/02/16/ima-tri-tipa-hora-otvyd-svryhchoveka.687479
Трябва да се уточни, че подобна класификация се среща и в съветската литература.
Само че там клацификацията на типа съзнание е:
  1. аутсайдери - съответсва на масата неосъзнати, робите на Ницше.
  2. шефове - "свръхчовека", господарите на Ницше
  3. комунисти - най-високото ниво съзнание.
Това се основава на ленинизма, или ленинизмът се основава на него.
Тази клацификация се отличава от действителната, тъй като неосъзнатите са обявени за аутсайдери - тоест погрешно се смята че не могат да се осъзнаят. Така и комунистите се считат(в конкретност Партията) за едвали не богоизбрани. Някаква  затворена общност управляващи.
Това разбира се е заблуда, тъй като масите имат голям шанс за осъзнаване. За разлика от полуосъзнатите, неосъзнатите имат по голям шанс да достигнат пълоно осъзнаване, да открият истината. Полуосъзнатите знаят част от истината и са убедени че това е цялата истина. Това блокира пътя им за по-нататъчно развитие и осъзнаване.
Осъзнаването е труден процес. То е плод на вековната мъдрост и опит на човеството. За това без просвета. Именно просветата и културата са в основата на осъзнаването. Мъдростта освобождава човешкото съзнание и го издига на по-високо ниво.

Точно за това политиката на осъзнаване на масите е нежелана от съветските илюминати, както и от западните им колеги. За това те разпространяват заблудата за "аутсайдерите" сред нисшите нива на съветските илюминати. (Реално илюминатите не са комунисти, а "господари" и са на второ ниво)

Защото целта на илюминатите от СССР като Ленин и Сталин е неограничена власт и злоупотреби с власт. Те не се бореха за благото на народа, а за завладяване на света.
За това и не само не се стремяха към повишаване благосъстоянието на народните маси но и към неговото ограничаване.
Това добре е описано в 1984 на Оруел.
Илюминатите се страхуват, че повишаване на благосъстоянието ще доведе до повишане на общата култура, на образованието, мислението и осъзнаването на масите. А това е нежелано от илюминатите, защото по-будните хора се манипулират по-трудно.
На Запад се води целенасочена политика на затъпяване на народа. Там нивото на куlтурата и масовото образование не са високи.
За това в СССР поддържаха народа на минимално ниво благосъстояние.
За щастие не всички комунистически лидери споделяха възгледите на съветските си колеги. Така нашия Тодор Живков не следваше руската политика и се грижеше за всестранно подобрение положението на народа.
Погрешността на тази политическа линия на СССР бе доказана от провала му.


Налаганите догматично ценности не са истински ценности, не са трайни и не се премат от хората. Те се приемат само привидно и повърхностно. Правят хората двулични и лицемерни.
Само създаваните от филосифията ценности могат да се приемат съзнателно и трайно от хората. Така Изтокът запази свойте ценности и хората ги спазват, защото те са философски и следователно разбирани и приемани съзнателно. Западът, където ценностите се налагат на сляпа вяра, остана без ценности.
Философията изгражда своите ценности на разумна основа. Тя ги обосновава и доказва тяхната стойност. Тя доказва защо трябва да се придържаме към тях.
Такова нещо не съществува в западната култура. Там властта казва, че просто така трябва, а хората след като не разбират, защо трябва така да е, не го и правят, освен само за прикритие. Само привидно се придържат към ценностите, когато им се налага, но не ги спазват.
Това определя моралното, духовно и интелектуално превъзходство на източната култура, която е философска, над западната, която е догматична.
А това превъзходство се материализира в прогреса.
.....................................................................................................................................................
То се знае, че по-добро общество се прави с по-добри хора.
Как да направим хората по-добри. Отговорът е във философията. Нито религията, нито идеологията догматизирана до нивото на религия са успели да изпълнят тази задача. Техният историчеси провал доказва неспособноста им да направят хората по-добри.
Само философията е успяла да направи хората по-добри. Нейният исторически успех в Китай, Япония и Корея е доказателство за възможностите й да преобразува обществотвото и хората. Само мъдростта и философията са способни на това да изградят по добро общество, в частност комунизъм. НО за това е необходима масова философия. Мъдростта трябва да е достъпна и да се разпространява сред широките маси. Така се издига нивото на цялото общество. Ако масите не са прогресивни ,те ще са неспособни да строят по-добро общество независимо от прогресивността на елита.


Интелектът
Да не забравяме че нивото на интелигентност до голяма степен е заложено по-рождение, но в лоши условия интелектът не се развива. При социализма бяхме една от най-интелигентните нации, а след 20 години демокрация българинът оскотя и затъпя до едно от последните места в Европа.
Разбира се условията за развитие на личността не се определят толкова от жизнения стандарт. Например американците не са на високо равнище. Въпросът е в културата и масовото образование.
Така българите, които не са глупави /измислили сме например компютъра, който е истинска революция/, станаха задния двор на цивилизацията.
Но разбира се на нас ни липсва мъдрост. Онази която идва от философията. Образованието не може да я компенсира. Тъй като знанията не са мъдрост. Мъдростта е култура на мислене. Както е казал Конфуций: "Да учиш без да мислиш е безполезно, а да мислиш без да се учиш е опасно.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263939
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930