Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 11:56 - Има три типа хора. Отвъд свръхчовека.
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 2126 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.02.2011 11:57


Едните са стадото. Инертната маса, която се манипулира лесно и се експлоатира и използва от мошениците за техните нужди. Тази маса е напълно неосъзната.
Тя неосъзнават собстените си интереси.
Следват полуосъзнатите. Съответстват на "свръхчовека" на Ницше. Те осъзнават себе си и собсвения си интерес., но не и обществото, цивилизацията и обществения интерес. Те не си дават, че са част от обществото, за това в противопостяват своя интерес на останалите и воюват срещу общество за да реализират личните си стремежи и желания.   Не могат да осъзмнаят поради ограничеността си обществото като цяло и ползата от него. Воюваики срещу самото общество заплашват и себе си тъй като са част от него. Те не си дават сметка, че човекът е част от обществото и без него е загубен. И така режат клона на който седят като подяждат обществото и действат в ущръб на останалите.
Третите са осъзнатите хора. Би трябвало да ги наречем според терминологията на Ницше свръхсвръхчовеци. Това са най-осъзнатите хора, с най-висше съзнание. Те са съзнателни и съзнават както своя така и обшествения интерес. Връзката между двата и себе си като част от останалите. Те разбират ползата от обществената организация и взаимната помощ. Рабират как като се осъществи обществения интерес е и техен интерес и ползата за всички вкл. и за себе си. Те озъзнават че само чрез обществото човекът е човек и постига всичко. За това не се противопостяват и не вредят на обществения интерес, които осъзнават и като свой собствен.
Просто тези хора виждат малко по-далеч, по-далеч от носа си и виждат истинския свят, който не е само една персона. Така те постигат баланс между своя и обществения интерес, като синтеза на двата е най-доброто отстояване на собсвения интерес, тъй като вредят на обществото "свръхчовеците" вредят на себе си, но нямат толкова акъл за да го разберат.
Това е колективно осъзнатия човек. Такъв е например източния човек - китайци и японци. Те са по осъзнати и по-единни, по-единни в колектива. Разбира се осъзнаване то не става от само себе си, то е плод на вековната мъдрост. Източната мъдрост ги е направила такива. За това западният човек трудно достига до висшата осъзнатост. А както знаем най-малко са осъзнатите, защото осъзнаването е трудно.
Мнозинството си остава на стадно ниво, после идват полуосъзнатите, които осънават само себе си, а после следват осъзнатите, които осъзнават обществото и обществената си принадлежност.
Така комунистите, но истинските, а не само службогонците, които се правеха на комунисти за да преследват само личния си интерес, се явяват по-висока степен на съзнание от капиталистите, "свръхчовеци", експлоататори и прочие вредители по общественото тяло.
Комунистическия човек е върховната цел в развитието на общетвото и личността.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263918
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930