Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2010 09:18 - Ангелският княз на мира
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 1454 Коментари: 1 Гласове:
1



Да, за него става дума, за Фридрих Енгелс. Фридрих нем.- княз на мира(Фрид - мир + рих - цар, княз) Енгелс - ангелски. Напълно оправдава името си, макар да е донесъл повече раздор, бунтове, революции и войни отколкото мир.
Той е съосновател на научния комунизъм заедно с Маркс. Негов приятел и съратник. Има феноменални способности, полиглот - знае около 20 езика. Енгелс е преуспял предприемач представител на прогресивната буржоазия като Оуен и други прогресивни капиталисти, които са привърженици на социализма. Той е добре познава капитализма и за това познава слабостите и пороците му. На Енгелс е идеята за планова икономика.
Създава теорията за ролята на труда в еволюцията на човека. Подтексът е, че трудовите класи превъзхождат еволюционно експлоататорските. Това е контратеза на социалдарвинизма, който "доказва" превъзходството на експлоататорите с "естествен отбор".
Има разбира се има и друго обяснение.
В човешката еволюция е продължителен процес. Човекът произлиза от животните. У някои животни е силно развит инстиктът за властване, нещо което осигурявало оцеляването в дивата природа. Човекът открил нещо по-добро - обществото в което хората са заедно и заедно се борят с околната среда. Когато човекът се развива като социано същество се формира разумът. Да разумът е продукт на човешкото общество, той е социално явление. В случай когато деца били изолирани от хората, те не се развивали като разумни същества - били като животните.
Човекът е зле приспособен да оцелява в природата и ако не са разумът и обществото - организираните човешки групи, които си помагат да оцелеят, не би оцелял до днес.
Така цялата човешка култура дължим на обществения живот. Целият натрупан опит и умения са обществени като се придават от човек на човек. Без цивилизация няма прогрес.
С появата на обществен живот е променят инстиктите на човека. Те се приспособяват към този нов начин на оцеляване. В обществото всеки е свързан с другите и те с него. Всички са взаимозависими. Обществото е изградено на принципа на взаимопомощ дори да е мотивирана от личния стремеж за оцеляване.
Дегенацията. В обществото се проявяват и антиобществени инстинкти. Болезнената мания за власт(и богатсво като източник на власт) е продукт на  старите животински инстинкти. Тя изправя човек или група хора срещу интересите на останалите. Те се стремят към безмислена самоцелна власт/оцеляването е гарантирано от обществото и стремежът към нея е неоправдан - стремежът за власт се крие в предобществените инстинкти/. Всъщност управлението е работа по координиране и организация на обчеството. Управителите се явяват служители на обществото.(така и при  Русо, Конфуций, Лао Дзъ, Мо Дъ и др.)Както е казано и в християнството: Който иска между вас да бъде пръв, трябва да служи на останалите.
Егоистичния,  самоцелен стремеж към  власт(при Ницше - Воля за власт) е дегенерация, тъй като той заплашва самото общество и самото оцеляване на човечеството. Краен продукт от разпада на обществото е гибелта на човечеството. Той ражда злоупотребите с власт. Власт която е за самата себе си и е във вреда на обществото.
Разбира се тези личности страдащи от Воля за власт са дегенация, завъщане към дивото, унищожение на цивилизацията/ако повечето хора бяха дегенерирали вече  нямаше да има цивилизация/.
Дегенератите са вредни и опасни за останалите. Те трябва да се отстраняват от обществото. Дегенератите са опасност за човечеството. Те се сдобиват с все повече власт и заплашват самото съществуване на хората.
 Сама дегенерация е обществен не само генетичен процес за това в някои общества (например в някои източни) дегенерацията е по слаба. Колкото по на Запад отиваме, толкова дегенерацията се засилва. Източноевропейските страни събират Изтока и Запада за това е важно, кое начало побеждава.
Ако продължим по пътя на дегенерацията и да се дава власт на дегенератите лошо ни чака, защото те унищожават всичко.


Истинaта е, че  управлява измета, а не каймака.
Така наречения "елит" са елита и върховните същества на глупоста, егоизма, алчността, тъпотията, простотията и злината. Единствена любов, която имат, е към себе си, богатството и власта. Те, върхушката, са просто оръдия на Злото.

Как се създава елита на капиталистическата класа. Каква е неговата природа. Най-голямата лъжа на капиталистическия елит е, че има някави качества. Терминът първоначално натрупване на капитала обхваща всички онези грабежи, измами, далавери, корупция и злоупотреби, с които се създава големия капитал. Това е факт. Началото на всички големи капитали е нечисто.
За натрупване на капитала са нужни качествата алчност, безскрупулност и подлост. Безогледна алчност не подбира средства и не се спира прид нищо. Процесите на първоначално натрупване на капитала у нас са се наблюдавали на Запад преди век два.
Целият капиталистически елит произлиза от алчни, безкрупулни и безмилосни хора. Например лихварския капитал,основа на днешния едър финансов капитал, се е натрупал от безмилосно ограбване на крайно нуждаещи се. Давали им заеми с огромна лихва и отнемали имуществото им. Лихварите изпивали кръвта на народа.

"Обичай ближния" е несъвместимо с капиталистическия експлоататорски строй, където господства егоизмът, алчността и правилото е "Изяж ближния си с парцалите".

От тук виждаме, че елитът на капиталистическата класа произхойда от хора с ивънмерна алчност и нулев морал несъвместитими с висок интелект. Или иначе казано сега ни управлява утайката на човешкия род.

Фридрих Енгелс
немски философ и икономист image




Тагове:   Мира,   княз,


Гласувай:
1



1. анонимен - Много хубавм постинг.
08.10.2010 19:41
Малко просвете за чалгарите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263423
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031