Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 14:15 - Има ли демокрация днес?
Автор: ussrfenix Категория: Политика   
Прочетен: 2296 Коментари: 0 Гласове:
2



Не. Тези, които избирате, не служат на вас. те служат на тези които им плащат. Които плаща, поръчва музиката. Те политиците не защитават вашите интереси. Те отдавна са зависими от разни финансови групировки. Ви сте роби на една финансова олигархия. Само при комунизма може да има истинска демокрация -  управлението да служи на народа.

Това са фактите(онези които са ги учили по онова време може да си ги припомнят):
1)Монополистичен капитализъм след средата на 19 век процесите на концентрация на капитала модат до появата на монополите - пример Стандарт Ойл на Рокфелер и други!
2)Финасови монополи - при ранния капитализъм банките са малки и много на брой - те обслужват индустрията и търговския капитал! В етапа на монополистичния капитализъм концентрацията на капитала води до появата на големи банки с монополно положение на пазара или със голямо значение, а тъй като банките контролират парите те придобиват влияние над индустриалния и търговски капитал! Големите банки на практика котролират и фондовите борси, а от търговията с акции се трупат огромни печалби! Започва сливане на финасовия и индустриалния капитал - банките и свързаните с тях финасови инситтуции(инвестиционни, пенсионни фондове и др) придобиват конторол над индустриалните корпорации като придобиват техни акции или изграждат лично обвързване чрез свързани лица или с установяване на трайни финансово кредитни връзки - раждат се:
3)Финансовите групи са обединения на финансовия и индустриален капитал като водеща роля има финасовия! Контролът над корпорациите е лесен и понякога са достатъчни да се притежават само 5-20% от акциите, защото останалите са притежание на дребни акционери! Дребните акционери често оставят акциите си да се управляват(доверително управление) на банки и други финансови институции - изобщо системата на финансовите корпорации (банки, фондове и други) позоволява огромни капитали да се контролират със значително по малък собствен капитал! Финансовите групи контролират и притежават монополите! Самите финасови групи се изграждат на фамилна основа/принцип - Рокфелер, Ротшилд, Морган, Дюпон и др. Така се създава:
3)Финансовата олигархия! Структурата на съвременния капитализъм е следната - има множество малки и средни предприятия, но техния дял в икономиката е сравнително малък - например в САЩ техния дял в БВП е едва (!)10%, а останалите 90% са на големите корпорации!(дребните и средни предприятия обикновено са зависими от корпорациите и са в икономически връзки с тях) Основния дял от тези корпорации се управляват от финасовите групи. Големите финасови групи в отделните страни са: Япония - 6; Германия - 6; Италия - 4; Франция - 9; САЩ - 20, но от тези 20 само 8 имат водеща роля и притежават най-голям дял. Водещи в осморката са Морган и Рокфелер. Финансовите групи управляват на практика икономиката на страните и техните правителства също, защото притежават огромно влияние! В днешния капиталистически свят те са реалната власт независимо от политическите партии - политиците се управляват от финансовите магнати!
Характерно за финансовите групи, особено в САЩ, е взаимното им проникване, свързване, сливане една с друга и обезличаване. Така в САЩ има практически една финансова супер-групировка!
Кой реално ръководи тази групировка - някои наричат тази групировка Бауер - Ротшилд(началната фамилия на Ротшилд е Бауер, но са прекръстени заради червената си табела),Рокфелер и други финансови групи са от тази единна мрежа - те са свързани фамилии!
4)Нестабилност на финансовите групи: капитализмът е нестабилна система за това и финансовите групи не за стабилни и могат да падат и други да се издигат! Стабилни обаче са така наречените естествени монополи, където конкуренцията не може да проникне - това са монополите контролиращи суровини и ресурси и основно енергията! Енергиините монополи, особено петролните са най-стабилните и могъщи групировки - магнатите винаги се стремят да контролират енергията, петрола - например Рокфелер и британския клон на Ротшилд (чрез Шел).








Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 264136
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930