Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 11:49 - Кое било забраненото знание на Вавилонските жреци влязло и в Библията
Автор: ussrfenix Категория: История   
Прочетен: 4638 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.02.2011 11:50


Вече се спомена за това, че Книгата Битие е съчинена във Вавилон в началото на 6в.пр.н.е.
http://ussrfenix.blog.bg/history/2011/02/18/koga-e-pisana-bibliiata-knigata-bitie-e-pisana-587-575g-pr-n.688659
Вавилонските жреци имали тайно, забранено знание. Забранено  за останалите за да не се постави под съмнение религията. Религията  използвали за да лъжат народа да робува на царете, знатните и жреците.
Известно е, че тайното учение на вавилонците (халдеите) било че материята е изначална и несътворена, Тя не се губи и не се създава, само пренюминава от един в друг вид. Такива материалистически философски учения познаваме от гръцката философия, но във Вавилон, а и навсякъде в Древния Изток, където управлявали жреците те били забранени. Жреците пазели знанията и науката само за себе си и евентуално за някои висши аристократи. В древна Гърция, където жреците нямали власт, знанието и науката били свободни. Там процъфтяла науката, свободата на мисълта и в крайна сметка гърците победили Древния изток, чието развитие било спирано от жреческите касти.
Така философията е забраненото знание на Вавилон, а и на Библията, тъй като юдеиските жреци през плена изпаднали под вавилонско влияние.
Вавилоските жреци били материалисти и атеисти. Такива били и юдеиските. Така например Амос хитро казва, че името на бога е "Няма никой" - тоест че няма бог.(Амос 6:10)
Последователи на такова атеистично тайно учение вероятно са садукеите - старите жреци на Юдея идващи от Вавилоския плен - първожреците. Те не вярвали в предопредлението и съответно в пророчесва. Не вярвали и в Месията.

Сега можем да видим и какво се крие зад мита за плода на забраненото познание.
Първо райската градина. За жителите на бедна Юдея плодородните напоявани с       многобройни канали поля на Двуречието се видели истински рай, сравнение с тяхната земя. Разбира се те не били виждали други земи за да правят сравнение. Райската градина с нейните канали и впечатряващи напоителни съоръжения в очите на юдеите не били човешко творение. Тези съоръжения били непонятни за техните технически и строителни умения и знания. Не можели да вярват, че са чисто човешко творение и го приписвали на боговете.
Месопотамския  мит за анунаките - боговетете създали човека за да им бъде роб и да обработва земята за да ги храни. Всъщност това бил мит измислен от жреците за да хранят боговете - всъщност жреците, тъй като всички дарове за боговете отивали за жреците.
Забраненото знание, вече изяснихме, че е философията според жреческите "стандарти" на Вавилон.
А сега да видим и къде живеели потомците на Адам и Ева, които яли от забранения плод на познанието. На Изток - там били прогонени според мита Адам и Ева. (Митът по всяка вероятност е от Вавилонски произход)
На Изток философията е свободна и популярна. Във Вавилон гръцката философия била непозната по онова време, а и тя едва правела първите си стъпки. Но източната мъдрост има стародавни традиции. За Вавилонските жреци тя изглеждала като неописуема заплаха за властта им. Във Вавилон идвали кервани от изток по пътя на коприната, а заетно със стоките идвали идеи, сведения, новинини и други "забранени" знания и учения, които подлагали на съмнение измислиците, измамите  на жреците и заплашвали тяхната власт и благосъстояние.
Например на Изток имало материалистични учения за ци - материята, материалната субстанция. Имало и други. Също ин и ян - диалектическите понятия също са много древни. Макар древната философия на държавата Ин да не достигнала до нас. Конфуции например се счита за неин наследник и продължител. Понятията ин и ян, ци, дао(път, закон) които са основни философски понятия идват от древността. Ако китайската  философията е продължение на традициите на древната държава Шан-Ин, то тя е просто продължение и развитие на старата философска традиция. Знаем че свързаното с китайската древност наследство било системно унищожавано от по-късни завоеватели на Китай като династия Цин и др. Така те искали местните да не се спомнят собственото древно минало и да възстават срещу завоевателите пришълци. Но благодарение на по-късните наследници на старата традиция, на по-късните философи основите на старите учения са достигнали до нас. Тази традиция те развивали и прилагали в по-късната философия.
От изток идвала и друга философия - индийската.

Източната мъдрост плашела жреците и те побързали да я обявят за "забранена". Тъй като змията е символ на мъдростта на Изток, те свързали забранения плод - източната философия със змията и измислили мита за да плашат простолюдието и да му забранят философията и познанието.
Властта на жреците се крепяла на суеверието, фанатизма и заблуждението на масите. Ако хората си отворели очите да видят, че не служат на боговете, а  на лакоми и алчни жреци, с богатсвото и влиянието на жреците било свършено.

Всъщност жреците на Вавилон били умерени в борбата си за държане на народа в невежество и заблуда. Жреците на католицизма са изгаряли хора на клада заради твърдението, че Земята се върти. Те са водели такава война срещу знанието и науката, че жреците на Вавилон ряпа да ядят.

Християни и мюсюлмани горили книги, а също и прочутата Александрийска библиотека(последните я изгорили окончателно). Знанието им пречело на лъжите, на "истината".
Нацистите са последните фанатици горили книги в новата история.(И нацизмът е религия и опиум за народа, само дето са заменили боговете с висши раси и фюрер)
Вавилон може и да е паднал отдавна, но нови жреци колкото си щеш, че и по-лоши станали.
Както се казва: Аман от верующи, ние искаме да знаем, а пък вие си вервайте каквото щете.
Религията е опиум за народа и като истински опиум е опасна и вредна.
Днес обаче опиуми и жреци има не само религиозни.
Най- разпространеният и най-мощен опиум днес е буржоазната псевдонаука.
Особенно икономическата псевдонаука, която предлага на масите спекулативни теории на идеализирани модели несъответстващи на действителността. Те идеализират капитализма и налагат изкривена представа за механизмите му. Докато едрите капиталисти добре познават правилата на играта - манипулиране на пазара, корупция, тайни споразумения и др. Така следващите правилата на почтенната търговия налагани от псевдоикономиката нямат шанс срещу мошениците и рано или късно отпадат от играта.





Гласувай:
3



1. kapucinonews - http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/narodnyat-hram-i-masovoto-samoubyist/
18.02.2011 12:17
TAKA E
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ussrfenix
Категория: Политика
Прочетен: 263441
Постинги: 84
Коментари: 34
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031